Kreativ mindfulness

Kreaprojekter er også mindfulness

 

Kreativ mindfulness er svaret

Har du også oplevet det? Perioder hvor du har levet uden egentlig at være ret meget til stede – mentalt? Kreativ mindfulness er svaret.

Jeg har selv prøvet at være optaget af tanker om arbejde, bekymringer om livet, ønsker og planer for fremtiden etc. Jeg har været så optaget, at jeg egentlig ikke har været mentalt til stede – her og nu med det jeg var i gang med. Jeg tror på, at det er derfor så mange af os oplever at blive stresset. Selv om min dagligdag har ændret sig og jeg ikke længere har så travlt, har jeg stadig indimellem den der mangel på at være nærværende. Jeg har fået at vide at det er et spørgsmål om træning, altså træning i at være bevidst nærværende. Hvis du nu tænker “mindfulness” så er det rigtigt. Mindfulness handler om at træne evnen til at være bevidst nærværende.

Mindfulness – træning i at være bevidst nærværende

Jeg har altid været glad for at være kreativ og bruge mine hænder. I mange år er det ikke blevet til så meget med kreativiteten. Det har jeg ændret på – jeg har gang i flere projekter . Jeg er blevet bevidst om, at mit arbejde med kreaprojekterne er træning i at være bevidst nærværende. Når jeg arbejder med strikkepindene, hæklenålen eller syr på symaskinen, så foregår det i et roligt tempo. Det er afslappende og mentalt opbyggende, det giver energi og glæde – jeg oplever at være i det mere end at gøre noget – så kreativ mindfulness er svaret!

Uanset om vi er ung, moden eller ældre og uanset om vi er på arbejdsmarkedet eller ej, så har vi alle behov for at koble af og træne os selv i at være bevidst nærværende. Det er godt for den mentale sundhed at have et projekt at fordybe sig i.

Vil du vide mere om hvad mindfulness er, kan du læse mere her

Er du også til kreativ mindfulness?

Jeg synes det er interessant og godt, at vi er blevet mere bevidst om, hvad vore handlinger gør ved os, og om vi har det godt med det. Hamsterhjulet og vaner styrer os og det er nærmest blevet en trend at stå af ræset når det hele bliver for meget og nytænke vores liv – men mindre kan vel også gøre det?

Jeg tror på, at vi skal prioritere tid til den kreative mindfulness – det gør jeg og jeg har godt af det! Hvis du vil inspireres kan du ser kreaprojekter her

Hvis du vil vide mere om at træne hjernen i at være kreativ, kan du læse mere her 

Har du selv oplevet at et kreaprojekt eller en hobby har styrket dig i, at være mere bevidst nærværende i dagligdagen og mentalt sundere? så skriv gerne en kommentar.

Hvis indlægget har inspireret dig til også at se dine projekter som kreativ mindfulness, så hører jeg også gerne fra dig.

Og sidst men ikke mindst, så er du også meget velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet og du vil høre fra os når, der er nye indlæg og ideer til kreaprojekter.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *