strikket klude, karklude

Er du også med på strikketrenden?

Jeg har gang i flere forskellige strikke projekter. Jeg strikker fx. sjaler som tager mange timer at blive færdige med – selv om der strikkes på store pinde, børnetøj til barnebarnet på mindre strikkepinde, og som er lidt mere krævende. Indimellem kan jeg godt lide at strikke lette og hurtige ting, fx. klude til køkkenet, som lidt afveksling til de større projekter. Det er en god måde at bruge bomuldsgarn, der er tilovers fra større projekter. Det kan selvfølgelig også være at du lige som jeg, bliver inspireret når du handler og ser garn, og laver et impulskøb. Det gode er , at jeg derfor altid har lidt garn i gemmerne, som jeg kan tage frem når lysten til småprojekter lige kommer over mig

 

Forleden strikkede jeg køkkenklude/karklude med dobbelt garn. De er lidt kraftige og derfor nemmere at vride og jeg synes de er bedre at tørre af med. Kludene er med Icord-kanter og Icord-strop – Selv om det er lette projekter kan man jo godt gøre lidt ud af finish :-) .

 

Hvad er bedst for klimaet?

Når men som sagt kan jeg godt lide at have gang i små lette strikkeprojekter og det bliver ofte til grydelapper og karklude. Det her med karklude og klimavenlighed synes jer er lidt svært. For hvad er egentlig hoved og hale på den diskussion? Er de strikkede/hæklede karklude mere miljøvenlige end engangskludene (som mange for øvrigt vasker og genbruger)? Jeg er nået frem til at det vigtigste er, at vi bruger klude til køkkenet, som kan vaskes igen og igen, og når kluden efter lang tids brug er blevet slidt, skal den kunne smides til genbrug i tekstilbeholderen på genbrugspladsen. Du kan læse mere om emnet på Samvirke.dk her 

 

Du kan selv strikke køkkenklude eller købe i webshoppen

Hvis du selv vil strikke klude med Icordkanter og -stropper, har jeg skrevet en vejledning som du kan læse her

Du kan også købe strikkede køkkenklude i webshoppen her

Er du også med på strikketrenden? Skriv gerne en kommentar neden for.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Er du også med på stikketenden? […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *